5 redenen waarom jouw CV nooit gelezen wordt

13feb - door pm-admin - 0 - Over Sollicitatie

De concurrentie voor de meeste banen is groot, en intercedenten worden overspoeld door een gigantisch aantal Cv’s die ze ontvangen voor een vacature. Als jouw CV er niet uitspringt, dan is de kans groot dat er niet eens naar gekeken wordt. Dit zijn de vijf onderdelen waarin die kunnen bepalen of jouw cv in de in de prullenbak eindigt of niet!

cv5

1. Geen Impact

Je hebt ongeveer 5 seconden om de aandacht van de lezer te pakken en ervoor te zorgen dat ze verder gaan lezen. Het is niet ongewoon voor intercedenten om door honderden CV te gaan voor slechts één vacature. Het is heel belangrijk dat jouw CV indruk maakt en voor een geweldige eerste indruk zorgt, zorg daarom dat er een goed profielschets op je cv staat. Een werkgever wil snel weten of ze diegene uit moeten nodigen voor een sollicitatiegesprek. Als je deze informatie niet in een duidelijke en overtuigende manier geeft zullen ze simpelweg doorgaan met het volgende CV.

2. Slechte layout

De visuele lay-out en het uiterlijk van je CV is net zo belangrijk als de inhoud. Wees er zeker van dat je een toepasselijk format gebruikt met duidelijk gedefinieerde onderdelen die de lezer helpt om de informatie die ze nodig hebben snel te kunnen vinden.

Een typisch CV zal de volgende onderdelen bevatten:

– Opsomming van Ervaringen of Profiel

– Belangrijke Prestaties

– Werkervaring

– Opleiding

-Training of Certificeringen

3. Grootte is belangrijk.

Er is geen gestelde regel over de lengte van je CV maar logisch gedacht zou het suggereren dat je als je net afgestudeerd bent, of je net naar je eerste baan zoekt, dat je een CV van één pagina zou moeten hebben. Werk je langer dan 5 jaar, dan zou een CV van 2 pagina’s logischer zijn. Je wilt er zeker van zijn dat je zo veel mogelijk relevante ervaring naar voren brengt, zodat de lezer ziet dat je geschikt bent voor de functie. Hou in gedachte dat je CV niet je levensverhaal is, als je voorbij pagina 3 gaat, zou je even moeten kijken welke informatie je eventueel zou kunnen weghalen. En onthoudt, je hebt maar 20 seconden om een goede indruk te maken!

4. NIET VOLDOENDE PRESTATIES

Het onderdeel “prestaties” in je CV is je kans om te stralen, en om echt contact te maken met de werkgever. Bedrijven zijn op zoek naar het beste van het beste en dit onderdeel zal de werkgever laten weten waarom jij degene bent die ze moeten inhuren. Veel werkzoekenden vinden het moeilijk om relevante prestaties uit te lichten, hier zijn wat vragen die je jezelf kan stellen.
– Welke problemen heb jij opgelost?
– Welke procedures en beleidsonderdelen heb jij samengesteld?
– Ben je geselecteerd om andere werknemers te trainen?
– Wat heb je veranderd of verbeterd?
– Heb je je goals voorbijgestreefd?
– Heb je prijzen gewonnen?
– Heb je erkenning gekregen van het management of collega’s?

5. Slechte spelling en typefouten.

Meer dan de helft van alle Cv’s bevatten minstens één fout! Wanneer intercedenten de Cv’s screenen, een typefout of spelfout kan al het verschil maken. De indruk die fouten in je CV achterlaat is dat je een persoon bent die het niets kan schelen, en dat je niet detail georiënteerd bent, wat verplicht is in vele functies. Lees je CV meerdere malen, laat er een spellingschecker op los, en laat dan minstens twee personen het nog even lezen. Het is ook slim om een kopie van je CV uit te printen, omdat je dan misschien nog fouten eruit haalt die je gemist hebt toen je het op beeldscherm las.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.